Nyheder

Ordinær generalforsamling 2024.11.07

2024-10-08

Der afholdes ordinær generalforsamling i Chokoladeselskabet i henhold til vedtægternes §7: Torsdag d. 7. november 2024 kl. 18:00 i Folkets Madhus, Raffinaderivej 20E, Københavns S Vedtægterne kan findes her: https://chokoladeselskabet.dk/wp/?page_id=607 Ifølge vedtægternes §7, stk. 2, skal den ordinære generalforsamling afholdes inden udgangen af kontingentårets anden måned. Generalforsamlingen skulle dermed have været afholdt senest 2024.10.31, men …

Sensorisk Chokoladesmagning

2024-09-18

Chokoladeselskabet afholder Sensorisk Chokoladesmagning torsdag d. 3. oktober. Ved denne chokoladesmagning trænes teknikker til at få det optimale udbytte af en chokoladesmagning. Og for at kunne øve os, skal vi selvfølgelig smage en masse forskellige slags chokolade. 😋 Læs mere her: Sensorisk Chokoladesmagning

Nordic Craft Chocolate Festival 2024

2024-08-19

… eller Nordic Bean Sæt straks kryds i kalenderen ved weekenden 23-25/8. Denne weekend afholdes der chokoladefestival i København, men en anderledes festival end dem, som Chokoladeselskabet har afholdt gennem en årrække. Chokoladefestivalen er en del af det større arrangement Copenhagen Cooking og med et skarpt fokus på håndværkschokolade. Det er således de egentlige chokolademagere, …

CHOKOLADEFESTIVAL 2022

2021-11-03

Læs alt om chokoladefestivalen, som finder sted 12.-13. marts 2022, her: http://chokoladeselskabet.dk/wp/?page_id=50 . Du kan bl.a. se den foreløbige udstillerliste, workshops, hvad der sker i demokøkkenet mm.

Temper Chokolade

Temper Chokolade: Valnøddesnaps

2021-03-27

  Temper Chokolade laver håndlavet chokolade, flødeboller og gelato med lokale ingredienser og Friis-Holm chokolade. Valnøddesnaps er en af deres signatur chokolader som har været med fra starten siden 2015.   Ingredienser: Fløde, 38% 160 gram Rørsummer 120 gram Sommer honning 12 gram Smør, rum temperatur 75 gram Indio Rojo 70% 200 gram Valnøddesnaps 48 …

Chokofestival2013_dm

Den fysiske Chokoladefestival for 2021 er aflyst.

2021-01-19

Grundet situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 har Chokoladeselskabet besluttet ikke at afholde den årlige fysiske Chokoladefestival i starten af 2021. Vi tager et stort ansvar for at udvise samfundssind, og som situationen er på nuværende tidspunkt med coronavirus/COVID-19, ser vi det ikke ansvarligt at afholde Chokoladefestivalen 2021 fysisk i starten af året, som vi plejer. Vi forventer …

PACARI CHOCOLATE: Vegan sweet potato brownies

2020-02-29

På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet. Opskrift af   Katherine …

Generalforsamling okt II

Referat: Generalforsamling for Chokoladeselskabet okt. 2019

2019-10-20

Dagsorden 7. oktober 2019 1. Valg af dirigent Camilla Holm er valgt. 2. Bestyrelsen aflægger beretning Thomas tager ordet.Festival 2019: 5.500 gæster. Lidt færre end året før. 38 udstillere. Underskud på 90.000 kr. grundet køb af demokøkken til demo. Beløbet er afskrevet i indeværende år.Festival 2020: Afholdes i TAP1 den 29. februar og 1. marts. …

Sirup: appelsin-vanilje og rosmarin

2019-04-06

  Appelsin-vanilje sirup Ingredienser: 200g rørsukker 3 dl friskpresset appelsinjuice ½ vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud) Fremgangsmåde: Kom sukker i gryden sammen med juicen og vanillestangen. Reducér lagen til ca. det halve. Tag vaniljstangen op og afkøl den. ————————————————————— Rosmarin sirup Ingredienser: 2 dl god æblejuice 200g rørsukker Ca. 1-2 rosmarinkviste (skyllet …

Rå-marineret ananas

2019-04-06

Ingredienser: 1 ananas 100g sukker 100g vand 1 passionsfrugt – eller anden smagsgiver som for eksempel limesaft, chili, vanilje, citrongræs eller stjerneanis Fremgangsmåde: Skræl ananasen og skær den i fine små tern eller 2 større stykker pr. person. Kog vand, sukker og passionsfrugt sammen. Tilsæt krydderi og hæld den varme lage over ananasen. Den sættes …

Kokoskiks

2019-04-06

  Ingredienser: 75 g sukker 75 g kokos 75 g smør 75 g glykose Fremgangsmåde: Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne. Rul dejen til kugler af ca. 10 g. Stil kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag 4 stk. af gangen da de flyder ret meget ud. Bag kiksene i ovnen ved 160 grader …

ChokoladeFestival-2 (1200x700)

Chokolademousse med creme anglaise

2019-04-06

Ingredienser: 325g god mørk chokolade 70% Eller 360g chokolade 60% Eller 560g mælkechokolade 40% Eller 500 g hvid chokolade 35% + 2,5 blade husblas Derudover 2 æggeblommer 25g sukker 130g sødmælk 150g piskefløde Og 4 dl piskefløde Fremgangsmåde: Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn. Hvis du bruger hvid chokolade læg da husblassen …

ChokoladeFestival-3 (1200x700)

Chokolademousse uden æg

2019-04-06

Ingredienser: 285g god mørk chokolade 70% + 1,5 blad husblas Eller 330g chokolade 60% + 2 blade husblas Eller 340g mælkchokolade 40% + 2,5 blade husblas Eller 470g hvid chokolade 35% + 5 blade husblas Derudover 2,5 dl sødmælk 5 dl piskefløde    Fremgangsmåde: Hak chokoladen fint og smelt den i vandbad eller mikroovn Sæt …

wcm-reveal-futropolis_0

Tor Stubbe har vundet den nordiske del af World Chocolate Masters

2017-11-03

Danske chocolatier og dessertkok Tor Stubbe har nu vundet den nordiske sektion af World Chocolate Masters. Dermed repræsenterer Danmark norden i næste års udgave af World Choclate Masters, der som vanligt løber af stablen i Paris i oktober 2018. Tor skal til næste år kæmpe mod chocolatierer blandt de 21 lande, der deltager om medaljepladserne …

DSC_9101

Fyldte chokolader, afholdt med Mark Hermann

2017-08-17

Nørd-kursus med fyldte chokolader! 2 dage var vores medlemmer i køkkenet. Der blev knoklet, grinet og hygget! Jeg er sikker på at vores medlemmer sov tungt og chokolade-mættet når de kom hjem efter 8 timer i køkkenet. Dette kursus var præcis hvad vi elsker at levere til vores medlemmer. Fokus på chokoladen, bruge den på …

2017-08-05 14.47.22

Tilmelding til efterår/vinter arrangementer er åbent!

2017-08-09

Programmet for vores arrangementer efter sommerferien er offentliggjort! Vores medlemmer har allerede haft muligheden for at få tidlig adgang og sikre sig billetter til de spændende kurser. Nu er der åbnet op for offentligheden på madbillet.dk så vi kan dele ud af vores glæde og berige andre med mulighederne. Vi har helt eksklusivt sikret os …

dsc_2352

Tilmeld dig forårets arrangementer nu!

2017-02-25

Så er forårets arrangementer ved at være på plads. Fra i dag vil det være muligt at tilmelde sig de første fem af forårets arrangementer. Vi skal lave alt fra påskegodter til amerikanske lagkager. Vi får en indføring i isens verden, først ved et besøg hos ismesteren Cathrine Østerberg og siden går vi selv i …

eb6755840b3a2ede10718eb1ebe212d8

Tillykke til vinderne af julekalendere 2016

2016-11-21

Først og fremmest et stort tak til alle de deltagende! Vi har i år fået dobbelt så mange svar som sidste år! Sværhedsgraden viste sig at være god i år – Eller måske lidt fræk, for flere faldt i fælden med at læse om Friis-Holm, på hans egen hjemmeside. Den er tydelig vis ikke opdateret …

dsc_2359

Kagepynt med Pernille Morthensen

2016-11-13

Søndag den 6. November havde vi inviteret Pernille fra den Store Bagedyst i køkkenet på Nørrebro. Pernille havde lagt en meget simpelplan for dagen: Pynt en lagkage med så mange tekniker som muligt. Der var altså lagt grobund for at få prøvet alle de sjove cirkler, pumper og meget mere! Pernille gik bevægede sig rundt …

fil-03-11-2016-17-06-11

Flødeboller med Frederiksberg Chokolade

2016-11-03

Onsdag  aften i  historiske rammer på Frederiksberg Allé, blev vi udfordret på teknik, fingerfærdigheder og tålmodighed. Louise hos Frederiksberg Chokolade bød velkommen til de hellige lokaler hvor der skabes de kendte smagfulde stykker chokolade. Stemningen var hyggelig og munter som arbejdet kunne sætte i gang, godt sat af Louises historier fra de tidlige dage af forretningens lange …

Parkeringsforhold ved årets festival

2016-02-26

Da byggeriet ved Carlsbergbyen er fuldt i gang, så har entreprenørerne inddraget den parkeringsplads som lå overfor Tap1. Vi råder derfor vores gæster til at tage offentlig transport til årets festival! Eller finde andre parkeringsforhold og gå det sidste stykke til Carlsbergbyen. Området omkring Carlsbergbyen er stærkt præget af vejarbejder og byggepladser, derfor kan man …

Arriba Gud4

Summerbird bag nyt chokoladeunivers i København

2015-10-29

I dag slår dørene op til et nyt chokoladeunivers i hjertet af København. Det er Summerbirds Mikael Grønlykke og kokken Thomas Hermann der står bag det nye koncept. Omdrejningspunktet vil være mørke chokolader produceret på bønnen Arriba Nacional, dansk designet bagværk samt en restaurant med kun ét bord ved kokken Thomas Herman. Addressen er Ny Østergade 9, …

world_chocolate_masters_2015

Verdensmesterskaberne i chokolade

2015-10-27

Så starter World Chocolate Masters-konkurrencen i Paris, og Danmark deltager!   Onsdag d. 28. oktober starter verdensmesterskaberne i Chokolade. Det er begivenheden World Chocolate Masters, der løber af stablen for sjette gang i Paris, og blandt de 20 dygtige chocolatierer fra hele verden, der kæmper om den prestigefyldte titel, er også danske Tor Stubbe er …

DSC_7069

4 Kager 4 Chokolader

2015-09-26

Søndag den 20. September mødtes chokolade entusiaster til en hyggelig dag i køkkenet. Formålet med dagen var at smage betydning af chokolade i forskellige kageopskrifter. Ville det være muligt at smage forskel på hvilken chokolade vi bruger? Vi bagte: Gateau Marcel Mazarinkage m. chokolade stykker Bananmuffins med chokolade stykker Brownie De perfekte Chokolade muffins Chokolader der …

11004586_10153661769013082_1204068879673828464_o

Eksklusivt! Mark Hermann’s fyldte chokolader

2015-06-15

Arrangementudvalget er gået på sommerferie, det betyder dog ikke at vi ikke har en finger på pulsen. Vi går stadig og forbereder os til sensommer og efterårets arrangementer. En lille nyhed som kom på mail fra Mark Hermann, som står for salget af Amedei og Original Beans chokolade. Mark sælger  nu sine fyldte chokolader på Store …

Smagning og hygge

Opsummeret: Is smagninger 2015

2015-06-05

På det der må siges at være en perfekt timet dag – Sol hele dagen og lunt i vejret, fik vi arrangeret vores is smagninger 2015. 21 gæster deltog med dejlig entusiasme og stor interesse. Der blev snakket konsistens, chokoladesmag og vigtigst af alt small-talket hele aftenen! Dejligt! Vi fra arrangementudvalget havde en dejlig aften efter …

Cold Organic ice Cream

Issmagning med Chokoladeselskabet

2015-05-11

Beskrivelse: Sommeren er nær og issæsonen er sat i gang! Det store spørgsmål er bare: Hvilken chokoladeis er din favorit? Chokoladeselskabet inviterer dig til en hyggelig aften i chokoladeisens tegn. Her vil vi kickstarte sommeren, og smage en lang række lækre is, fra bl.a. Summerbird, Hansens, Paradis Is og mange flere. Så tag din ven, …

FullSizeRender

Flere arrangementer på vej med Chokoladeselskabet!

2015-05-11

Spændende nyheder for alle os der elsker chokolade! Vi har fået sat nye kræfter i gang med at skabe arrangementer med fokus på chokolade og vi starter allerede i juni med de første arrangementer! Så hold øje med nyt fra os! 3 frivillige som alle før har været medlemmer har meldt sig til at arrangere …

World Chocolate Masters holder kvartfinaler i Danmark

2015-03-06

Til oktober bliver der atter afholdt verdens største konkurrence for chokoladekokke ”World Chocolate Masters” i Paris. Inden da bliver de mange finalister verden over fundet ved kvartfinaler og d. 5. og 6. maj er turen kommet til den skandinaviske kvartfinale, der finder sted på Hotel og Restaurantskolen i Valby. De fem deltagere der skal dyste …

Friis-Holm åbner chokoladefabrik i Danmark

2015-02-13

Mikkel Friis-Holm åbner chokoladefabrik i Lejre og er således klar til at flytte produktionen af sine prisvindende chokolader til Danmark. Det sker med hjælp fra Vækstfonden og 29 private investorer. Fabrikken ventes åben til marts. Mød Mikkel og hør mere om processen fra bønne til bar på dette års Chokoladefestival den 7. og 8. marts. Mikkel holder foredrag og …

Billetsalget til Chokoladefestivalen er gået i gang

2015-02-01

Så er der åbnet for forsalg af billetter til Chokoladefestivalen den 7. og 8. marts 2015 i TAP 1.  Der er penge at spare ved at købe din billet allerede nu, og du kan købe både enkeltbilletter og gruppebilletter (til 4 personer). Alle billetter inkluderer 6 smagspoletter, så du kan smage på nogle af de vidunderlige chokolader, …

Danske guldvindere i International Chocolate Awards 2014

2014-12-02

Chokoladeselskabet siger tillykke til Mikkel Friis-Holm, der atter har vundet priser i det prestigefyldte International Chocolate Awards. Friis-Holm har netop vundet guld for sin mælkechokolade “Dark Milk 65%”, og det blev desuden til to bronzemedaljer for hans mørke chokolader ”Johe 70%” og ”Nicaliso 70%”. Mikkel Friis-Holm er i øvrigt ved at starte sin egen chokoladefabrik …

På besøg i Sprüngli butikken i Zürich lufthavn

2014-11-07

Et medlem af Chokoladeselskabets redaktion var i Zürich lufthavn og faldt over tre spændende chokolader fra Sprüngli, som efter redaktionens vidende ikke fås i Danmark. Selve butikken er flot og elegant med lækre kager, som desværre ikke kunne bringes med hjem. Chokoladerne har en flot og eksklusiv indpakning og to stykker pakket ind i hver …

Smagning af årets domainechokolader fra Valrhona

2014-11-07

Chokoladeselskabets redaktion fik fingrene i de nye 2014 årgangs- og domainechokolader fra Valrhona, som traditionen tro blev frigivet den 1. oktober. Alle de fire chokolader er 64%. Loma Sotavento Den Dominikanske Republik Kraftig duft. Lækker blød smag med en blid syrlighed. Cremet og venlig. En Chokolade der vil vække bred begejstring. Meget spisevenlig.   El …

Lykken er chokolade: Ny bagebog fra bloggerne Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat

2014-11-07

Maja Ambeck Vase & Anne au Chocolat: Lykken er Chokolade. Politikens Forlag. Her har vi en rigtig god, varieret og brugbar chokoladebog. Forfatterne er ikke, som vi ellers ofte ser, uddannede kokke, men meget erfarne amatører, der længe har blogget om chokolade. Det er ikke altid en selvfølge hos professionelle at kombinere stor indsigt med …

Ny Oialla webshop

2014-11-07

Er du vild med Rasmus Bo Bojesens vilde Oialla chokolader, så kan du glæde dig over, at det nu er blevet endnu nemmere at få fat I de lækre chokolader. Der er nemlig åbnet en ny webshop, hvor du kan købe de eksklusive plader både i små mængder til en kop kaffe eller i 4 …

Smagning fra Chokoladefestival 2014

2014-11-07

Redaktionen byder her på et hængeparti af smagning fra sidste års festival – måske en lille appetitvækker til næste års festival, der igen finder sted på Tap 1 i Valby d. 7. og 8. marts 2015. RO chokolade Her smagte redaktionen 10 dråber. Dråberne kommer i fine farver i en æske med 10 styk: Nougat …

Sæt kryds i kalenderen til Chokoladefestival 2015

2014-10-16

Så er det tid til at sætte kryds i kalenderen den 7. og 8. marts 2015, hvor næste Chokoladefestival løber af stablen. Begge dage er festivalen åben kl. 10-17. Som de forrige år kommer det til at foregå på TAP 1, Ny Carlsberg Vej 91, 1799 København V. Se mere om program og udstillere her.