Opskrifter

Temper Chokolade

Temper Chokolade: Valnøddesnaps

March 27, 2021

  Temper Chokolade laver håndlavet chokolade, flødeboller og gelato med lokale ingredienser og Friis-Holm chokolade. Valnøddesnaps er en af deres signatur chokolader som har været med fra starten siden 2015.   Ingredienser: Fløde, 38% 160 gram Rørsummer 120 gram Sommer honning 12 gram Smør, rum temperatur 75 gram Indio Rojo 70% 200 gram Valnøddesnaps 48 …

PACARI CHOCOLATE: Vegan sweet potato brownies

February 29, 2020

På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet. Opskrift af   Katherine …

Sirup: appelsin-vanilje og rosmarin

April 6, 2019

  Appelsin-vanilje sirup Ingredienser: 200g rørsukker 3 dl friskpresset appelsinjuice ½ vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud) Fremgangsmåde: Kom sukker i gryden sammen med juicen og vanillestangen. Reducér lagen til ca. det halve. Tag vaniljstangen op og afkøl den. ————————————————————— Rosmarin sirup Ingredienser: 2 dl god æblejuice 200g rørsukker Ca. 1-2 rosmarinkviste (skyllet …

Rå-marineret ananas

April 6, 2019

Ingredienser: 1 ananas 100g sukker 100g vand 1 passionsfrugt – eller anden smagsgiver som for eksempel limesaft, chili, vanilje, citrongræs eller stjerneanis Fremgangsmåde: Skræl ananasen og skær den i fine små tern eller 2 større stykker pr. person. Kog vand, sukker og passionsfrugt sammen. Tilsæt krydderi og hæld den varme lage over ananasen. Den sættes …

Kokoskiks

April 6, 2019

  Ingredienser: 75 g sukker 75 g kokos 75 g smør 75 g glykose Fremgangsmåde: Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne. Rul dejen til kugler af ca. 10 g. Stil kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag 4 stk. af gangen da de flyder ret meget ud. Bag kiksene i ovnen ved 160 grader …

ChokoladeFestival-2 (1200x700)

Chokolademousse med creme anglaise

April 6, 2019

Ingredienser: 325g god mørk chokolade 70% Eller 360g chokolade 60% Eller 560g mælkechokolade 40% Eller 500 g hvid chokolade 35% + 2,5 blade husblas Derudover 2 æggeblommer 25g sukker 130g sødmælk 150g piskefløde Og 4 dl piskefløde Fremgangsmåde: Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn. Hvis du bruger hvid chokolade læg da husblassen …

ChokoladeFestival-3 (1200x700)

Chokolademousse uden æg

April 6, 2019

Ingredienser: 285g god mørk chokolade 70% + 1,5 blad husblas Eller 330g chokolade 60% + 2 blade husblas Eller 340g mælkchokolade 40% + 2,5 blade husblas Eller 470g hvid chokolade 35% + 5 blade husblas Derudover 2,5 dl sødmælk 5 dl piskefløde    Fremgangsmåde: Hak chokoladen fint og smelt den i vandbad eller mikroovn Sæt …

11004586_10153661769013082_1204068879673828464_o

Eksklusivt! Mark Hermann’s fyldte chokolader

June 15, 2015

Arrangementudvalget er gået på sommerferie, det betyder dog ikke at vi ikke har en finger på pulsen. Vi går stadig og forbereder os til sensommer og efterårets arrangementer. En lille nyhed som kom på mail fra Mark Hermann, som står for salget af Amedei og Original Beans chokolade. Mark sælger  nu sine fyldte chokolader på Store …

Friis-Holm åbner chokoladefabrik i Danmark

February 13, 2015

Mikkel Friis-Holm åbner chokoladefabrik i Lejre og er således klar til at flytte produktionen af sine prisvindende chokolader til Danmark. Det sker med hjælp fra Vækstfonden og 29 private investorer. Fabrikken ventes åben til marts. Mød Mikkel og hør mere om processen fra bønne til bar på dette års Chokoladefestival den 7. og 8. marts. Mikkel holder foredrag og …

På besøg i Sprüngli butikken i Zürich lufthavn

November 7, 2014

Et medlem af Chokoladeselskabets redaktion var i Zürich lufthavn og faldt over tre spændende chokolader fra Sprüngli, som efter redaktionens vidende ikke fås i Danmark. Selve butikken er flot og elegant med lækre kager, som desværre ikke kunne bringes med hjem. Chokoladerne har en flot og eksklusiv indpakning og to stykker pakket ind i hver …

Smagning af årets domainechokolader fra Valrhona

November 7, 2014

Chokoladeselskabets redaktion fik fingrene i de nye 2014 årgangs- og domainechokolader fra Valrhona, som traditionen tro blev frigivet den 1. oktober. Alle de fire chokolader er 64%. Loma Sotavento Den Dominikanske Republik Kraftig duft. Lækker blød smag med en blid syrlighed. Cremet og venlig. En Chokolade der vil vække bred begejstring. Meget spisevenlig.   El …

Lykken er chokolade: Ny bagebog fra bloggerne Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat

November 7, 2014

Maja Ambeck Vase & Anne au Chocolat: Lykken er Chokolade. Politikens Forlag. Her har vi en rigtig god, varieret og brugbar chokoladebog. Forfatterne er ikke, som vi ellers ofte ser, uddannede kokke, men meget erfarne amatører, der længe har blogget om chokolade. Det er ikke altid en selvfølge hos professionelle at kombinere stor indsigt med …

Ny Oialla webshop

November 7, 2014

Er du vild med Rasmus Bo Bojesens vilde Oialla chokolader, så kan du glæde dig over, at det nu er blevet endnu nemmere at få fat I de lækre chokolader. Der er nemlig åbnet en ny webshop, hvor du kan købe de eksklusive plader både i små mængder til en kop kaffe eller i 4 …

Smagning fra Chokoladefestival 2014

November 7, 2014

Redaktionen byder her på et hængeparti af smagning fra sidste års festival – måske en lille appetitvækker til næste års festival, der igen finder sted på Tap 1 i Valby d. 7. og 8. marts 2015. RO chokolade Her smagte redaktionen 10 dråber. Dråberne kommer i fine farver i en æske med 10 styk: Nougat …