From Chokoladefestival

Chokofestival2013_dm

Den fysiske Chokoladefestival for 2021 er aflyst.

Grundet situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 har Chokoladeselskabet besluttet ikke at afholde den årlige fysiske Chokoladefestival i starten af 2021.

Vi tager et stort ansvar for at udvise samfundssind, og som situationen er på nuværende tidspunkt med coronavirus/COVID-19, ser vi det ikke ansvarligt at afholde Chokoladefestivalen 2021 fysisk i starten af året, som vi plejer. Vi forventer og arbejder hen imod at kunne afholde en fysisk Chokoladefestival igen i starten af 2022.

Festivaludvalget arbejder dog i øjeblikket på at undersøge mulighederne for at afholde et digitalt alternativ til Chokoladefestivalen i 2021. Nærmere information vil komme senere.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Parkeringsforhold ved årets festival

Da byggeriet ved Carlsbergbyen er fuldt i gang, så har entreprenørerne inddraget den parkeringsplads som lå overfor Tap1.

Vi råder derfor vores gæster til at tage offentlig transport til årets festival! Eller finde andre parkeringsforhold og gå det sidste stykke til Carlsbergbyen.

Området omkring Carlsbergbyen er stærkt præget af vejarbejder og byggepladser, derfor kan man ikke kører helt op til hovedindgangen, men kun komme gående på stisystemet.

Vi forsøger at besvarer så mange spørgsmål vi kan via vores facebook.

Vi glæder os til at dele dette års festival med jer alle!

Vel mødt!

Billetsalget til Chokoladefestivalen er gået i gang

Så er der åbnet for forsalg af billetter til Chokoladefestivalen den 7. og 8. marts 2015 i TAP 1.  Der er penge at spare ved at købe din billet allerede nu, og du kan købe både enkeltbilletter og gruppebilletter (til 4 personer). Alle billetter inkluderer 6 smagspoletter, så du kan smage på nogle af de vidunderlige chokolader, der tilbydes på festivalen. Børn under 6 år kommer gratis ind, dog uden smagspoletter.

Smagning fra Chokoladefestival 2014

Redaktionen byder her på et hængeparti af smagning fra sidste års festival – måske en lille appetitvækker til næste års festival, der igen finder sted på Tap 1 i Valby d. 7. og 8. marts 2015.

RO chokolade
Her smagte redaktionen 10 dråber. Dråberne kommer i fine farver i en æske med 10 styk:

 • Nougat og peanuts, orange farve: Blød nougat med salte peanuts i en skal af 70 % chokolade. Redaktionen smagte en varm sommerdag, som nok ikke var helt god for nougat’en, som ikke helt gav modspil nok til de salte peanuts.
 • Kokos ganache, lys lilla farve: Hvis chokolade ganache lavet med koskosmælk og revet kokos og revet kokos i en skal af 70 % chokolade. Må ikke sammenlignes med en traditionel Bounty. Kokossmagen kommer til sidst og chokoladesmagen er ikke så dominerende.
 • Ingefær ganache, gul farve: Mørk chokolade ganache med hakket syltet ingefær i en skal af 70 % chokolade. God chokoladesmag, som balancerer fint med ingefæren, som ikke bliver for skarp. Redaktionens favoritstykke.
 • Espresso, mørkebrun farve: Mørk chokolade ganache smagt til med espsresso i en skal af 70 % chokolade. Markant kaffeduft og en brændt kaffesmag. Et stykke for kaffeelskere.
 • Salt karamel, grøn farve: Blød karamel lavet på lys chokolade og havsalt i en skal af 70 % chokolade. Lækker konsistens med meget kraftig saltsmag. Måske lige rigeligt efter redaktionens smag.

Aalborg Chokoladen
Redaktionen smagte tre fyldte kugler:

 • Pink kugle med hindbær og lakrids. Kugle af hvid chokolade med flydende kerne af (engelsk?) lakrids. Hindbærsmagen kommer til sidst og runder smagen af. En vellykket kombination, som helst skal spises i en mundfuld, hvis man ikke vil have lakrids på skjorten.
 • Perlemorsfarvet kugle af hvid chokolade med marcipanfyld med lime. Den syrlige smag dominerer marcipansmagen, men det syrlige passer godt til den hvide chokolade.
 • Gylden kugle af lys chokolade med passionsfrugtsmag. Fin passionssmag, som næsten overdøver chokoladesmagen. Kunne måske have været bedre i en mørk chokoladeskal.

Konnerup & Co.
Her dykkede vi ned i en æske med 4 marcipanæg:

 • Mørk chokolade med orangemarcipan. God appelsinsmag, som balancerer rigtig godt.
 • Mørk chokolade med fintmalet marcipan.
 • Lys chokolade med en lidt groft malet marcipan. Behageligt i smagen, ikke så sødt.
 • Hvid chokolade med fintmalet marcipan med hyldeblomstsmag. En velfungerende kombination, som smager af sommer.

Dermed afsluttes festivalsmagningen, og vi ser frem til mange nye spændende chokolader på næste års Chokoladefestival.