By Redaktionen

Chokoladenørderi – Chokoladeselskabets “aftenskolekursus”

Du inviteres hermed til to søndage i Chokoladeselskabets “aftenskolekursus”, som foregår online.

Gennem et antal smagsprøver udforsker vi nogle af de parametre, der er afgørende for den sensoriske oplevelse ved forskellige chokolader, og som gør hver enkelt smagsprøve til en særlig oplevelse. Undervejs vil udvalgte forhold omkring dyrkning af kakao og chokoladefremstilling blive gennemgået, herunder:

  • Kakaosorter
  • Mikrobiologi og “terroir”
  • Fermentering
  • Tørring
  • Chokolademagerens håndværk
  • Modning og lagring

Disse to arrangementer har forskelligt indhold og er som sådan uafhængige. Så du kan godt vælge at deltage i det ene uden at deltage i det andet, men du vil naturligvis gå glip af vigtige pointer.

Arrangementerne foregår online søndagene 16. november og 23. november 2025, begge dage kl. 10:30-13:00 (ca.). I ugen op til første arrangement vil du modtage en pakke med smagsprøver og du vil modtage et link, der skal benyttes ved selve arrangementet.

Prisen for hvert arrangement er kr. 175,- for medlemmer af Chokoladeselskabet, kr. 350,- for andre. Hertil skal lægges fragt på kr. 75,-, som du skal huske at tilvælge ved bestillingen. Tilmelder du dig samtidigt flere af de her nævnte arrangementer, behøver du kun tilvælge fragt én gang.

Tilmeldingsfrist: Søndag d. 9. november 2025 kl. 12:00. Find tilmeldingslink lige herunder.

https://place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM11889

HUSK at tilvælge fragt på kr. 75,- ved bestillingen. Tilmelder du dig samtidigt flere af de her nævnte arrangementer, behøver du kun tilvælge fragt én gang.

Generalforsamling 5. november 2025

Årets ordinære generalforsamling af holdes:

Onsdag d. 5. november 2025 kl. 18:00

i

Valby Kulturhus, lokale 3.4

Valgårdsvej 4 i Valby

 

Valby Kulturhus ligger lige ved Toftegårds Plads, tæt på Valby Station, og et antal busruter kører nærmest lige til døren.
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent og referent
2. Bestyrelsen aflægger beretning
3. Godkendelse af regnskab og fastsættelse af kontingent
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant
5. Valg af revisorer
6. Indkomne forslag
7. Eventuelt

 

Bestyrelsen har fremsat forslag om, at foreningsåret ændres til at følge kalenderåret. Konkret foreslås nedenstående vedtægtsændring til vedtægternes §4, stk. 2:
“Stk. 2 – Kontingentet opkræves forud for hvert kontingentår, der starter 1. januar.”

 

Vel mødt!

Bestyrelsen

Lær at lave fyldte chokolader

Tirsdag d. 24. juni 2025 afholder Chokoladeselskabet et kursus i støbning af chokoladeskaller, fremstilling af fyld og samling af skallerne til de endelige, fyldte chokolader.

Program: 

1. Chokoladeteori og demonstration i støbning af forme.

2. En kort masterclass i fyld med info om principperne.

3. Deltagerne fremstiller forme og fyld i grupper (ca. tremandshold).

4. Til slut samles det hele og deles ud, så alle får et repræsentativt udvalg med hjem. Du kan regne med at få ca. 15 fyldte chokolader på tilsammen 200 g med hjem.

Deltagerne får også en opskriftsbog med tips til hjemmekøkkenet. Under kurset stilles der chokoladefarvede forklæder til rådighed.

Arrangementet ledes af Jørgen Gornitzka fra Chokoman og varer ca. tre timer. Der vil være kaffe/te/vand og en bid brød undervejs.

Tilmeldingsfristen er tirsdag d. 17. juni kl. 17.00.

Tilmelding via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/66wfrul1pp

 

 

Ordinær generalforsamling 2024.11.07

Der afholdes ordinær generalforsamling i Chokoladeselskabet i henhold til vedtægternes §7:
Torsdag d. 7. november 2024 kl. 18:00
i Folkets Madhus, Raffinaderivej 20E, Københavns S
Vedtægterne kan findes her:
Ifølge vedtægternes §7, stk. 2, skal den ordinære generalforsamling afholdes inden udgangen af kontingentårets anden måned. Generalforsamlingen skulle dermed have været afholdt senest 2024.10.31, men af praktiske årsager, har det ikke været muligt at finde en dato tidligere end ovennævnte. Bestyrelsen håber på medlemmernes forståelse.
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsen aflægger beretning
3. Godkendelse af regnskab og fastsættelse af kontingent
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant samt valg af revisor
5. Indkomne forslag
6. Eventuelt
Ad pkt. 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer: Bestyrelsesmedlemmer vælges for to år ad gangen. Følgende bestyrelsesmedlemmer er på valg:
  • Lilly Krogsgaard (modtager genvalg)
  • Knud Henrik Strømming (modtager genvalg)
Følgende bestyrelsesmedlemmer er ikke på valg:
  • Lotte Brøns
Bestyrelsen håber og opfordrer meget kraftigt til, at nye kandidater melder sig, og meget gerne inden generalforsamlingen.
Ad pkt 5. Indkomne forslag: Opmærksomheden henledes på, at forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før, dvs. senest torsdag d. 24. oktober 2024, jvf. vedtægternes §8, stk. 2.
Deltagelse i generalforsamlingen kræver ikke tilmelding.
Forud for generalforsamlingen, kl. 17:00-18:00, vil der være mulighed for at købe sig et måltid mad fra Folkets Madhus. Dette bestilles direkte her: https://butcheria.dk/products/langbordsmiddag-7-november
Efter generalforsamlingen vil der være et arrangement med såkaldt pairing af udvalgte chokolader og rødvine. Yderligere information herom og tilmeldingslink senere.
Find placeringen her:
Moviabus 37 kører næsten lige til døren; stå af på Kløvermarksvej ved Raffinaderivej. Find din rejseplan her:
Bestyrelsen

Nordic Craft Chocolate Festival 2024

… eller Nordic Bean

Sæt straks kryds i kalenderen ved weekenden 23-25/8. Denne weekend afholdes der chokoladefestival i København, men en anderledes festival end dem, som Chokoladeselskabet har afholdt gennem en årrække.

Chokoladefestivalen er en del af det større arrangement Copenhagen Cooking og med et skarpt fokus på håndværkschokolade. Det er således de egentlige chokolademagere, som fremstiller chokolade af kakaobønner, der er at finde på festivalen. Chokoladefestivalen lanceres under navnet “Nordic Craft Chocolate Festival” og er en videreførelse af en tilsvarende chokoladefestival, der blev afholdt i Bergen i Norge sidste år. Mens Copenhagen Cooking har aktiviteter hele ugen, så er chokoladefestivalen åben disse dage:
Fredag d. 23/8 kl. 12-19
Lørdag d. 24/8 kl. 10-18
Søndag d. 25/8 kl. 10-15

Det foregår på Flæsketorvet i Kødbyen i København. Der er ingen tilmelding og entré er gratis. Du kan læse mere her:
https://www.copenhagencooking.dk/events-2024/nordic-craft-chocolate-festival/nordic-craft-chocolate-festival-2024/

Hvis du kan afse nogle timer til at være behjælpelig som frivillig til chokoladefestivalen, vil din assistance være velkommen. Send en mail til formand@chokoladeselskabet.dk med angivelse af tidspunkt, hvor du kan være behjælpelig.

Temper Chokolade

Temper Chokolade: Valnøddesnaps

 

Temper Chokolade laver håndlavet chokolade, flødeboller og gelato med lokale ingredienser og Friis-Holm chokolade. Valnøddesnaps er en af deres signatur chokolader som har været med fra starten siden 2015.

 

Ingredienser:

  • Fløde, 38% 160 gram
  • Rørsummer 120 gram
  • Sommer honning 12 gram
  • Smør, rum temperatur 75 gram
  • Indio Rojo 70% 200 gram
  • Valnøddesnaps 48 gram


Fremgangsmåde:

Bring sukker og fløde i kog. Tag det af varmen og tilføj honningen, mix det med chokoladen. Tilføj smøren og til sidst valnøddesnapsen.

Holdbarhed: 2 uger