Chokoladeselskabets redaktion fik fingrene i de nye 2014 årgangs- og domainechokolader fra Valrhona, som traditionen tro blev frigivet den 1. oktober. Alle de fire chokolader er 64%.
Den Dominikanske Republik
Kraftig duft. Lækker blød smag med en blid syrlighed. Cremet og venlig. En Chokolade der vil vække bred begejstring. Meget spisevenlig.
Venezuela
Ikke så kraftig duft som den anden. Mere karakteristisk smag – det er ikke dårligt ment. Mere syrlighed. Lidt træsmag. Virker kraftigere (men stadig uden at virke afskrækkende). Lavet på den sjældne Porcelana-bønne. Er mere spændende end den første – og man kan nok ikke spise helt så meget af den.
Madagascar
I starten lidt syrlig (gule frugter) men bliver mildere efterhånden end Pedregal. Også spændende og med karakter. Igen lækker og behagelig, blød chokolade.
Trinidad
Her er ikke meget syrlighed men frugter. Lækker, cremet og blød. Et skønt stykke chokolade.
Alle fire chokolader er bløde, cremede, gode og milde og er bestemt værd at have liggende på chokoladehylden. Det er formentlig mest syreniveauet der kommer til at bestemme, hvilken der bliver din favorit. Vores favoritter er Gran Couva og El Pedregal.