På besøg i Sprüngli butikken i Zürich lufthavn

Et medlem af Chokoladeselskabets redaktion var i Zürich lufthavn og faldt over tre spændende chokolader fra Sprüngli, som efter redaktionens vidende ikke fås i Danmark.

Selve butikken er flot og elegant med lækre kager, som desværre ikke kunne bringes med hjem.

Chokoladerne har en flot og eksklusiv indpakning og to stykker pakket ind i hver æske:

  • Grand Cru Criollo de Maracaibo Venezuela 65%. Lidt kraftig, let tobak-duft. Ikke meget syre. Lidt røg, læder og sveske. Chokoladen er til den mørke side men på en god måde og stadig let. En god oplevelse og behagelig selvom der er lidt mere kant, end Valrhona- årgangschokoladerne.
  • Criollo Salvaje de Beni Bolivien 70%. Så kom syren ind i billedet, der hurtigt breder sig i munden – dog uden, det er for meget. Frugtig smag måske med lidt abrikos. Meget lækker. Den lidt skarpe smag minder næsten om mint. Relativ kort smag. Mere markant end den første.
  • Trinitario de Santo Domingo Den Dominikanske Republik 75%. Lidt mere tør og ikke så cremet og blød end de forrige – chokoladen er dog også oppe på 75%. Der er ikke så mange noter, som de to første. Det er en mere bitter, men stadigvæk behagelig chokolade. Vil være et hit for dem der kan lide de mørke stykker.

Vi havde ikke så meget kendskab til Sprüngli, men vi var positivt overrasket. Falder du over dem i en lufthavn, er de et køb værd.

Leave a Reply