Smagning og hygge
Smagning og hygge

Opsummeret: Is smagninger 2015

På det der må siges at være en perfekt timet dag – Sol hele dagen og lunt i vejret, fik vi arrangeret vores is smagninger 2015.

21 gæster deltog med dejlig entusiasme og stor interesse.
Der blev snakket konsistens, chokoladesmag og vigtigst af alt small-talket hele aftenen! Dejligt!

Vi fra arrangementudvalget havde en dejlig aften efter en hektisk rundtur til 5 is-huse og 4 supermarkeder.
Københavns trafik, byggekaos kombineret med Destortion og andre fester i byen, gav det os jo noget sved på panden for at kunne levere 11 x 3 liter is bare nogenlunde kold.  Så var det jo en ren fryd at skulle servere kølige vare for vores gæster.

Blandt billederne kan der findes en opsummering af de kommentarer der kom i løbet af aftenen. Og der er skrevet priser på de enkelte produkter.

Der var ikke tvivl om aftenens helst store hit.

Leveret fra Bryggen11, Islands Brygge, en chokoladeis baseret på 6% økologisk Jersey hømælk og 67,4% Callebaut chokolade fra Madagascar. Konsistens og den klare gennemgående smag af chokolade fra Madagascar gik op i en højere enhed. Undertegnet er selv stor fan af chokolade fra Madagascar og vores gæster denne aften havde hurtig samme opfattelse af at her var noget godt.

Der var 2 til at udgøre aftenens skuffelse.

IsObar var den ene og Irma helt sikkert den anden.
Vi havde bedt IsObar om at lave en chokoladesorbet og det hittede slet ikke blandt vores gæster. IsObar havde også lavet en chokoladeis med chili som var meget stærk. En smag af chokolade som kort efter forsvandt og så var der kun smagen og fornemmelse af stærk chili.

Fra Irma havde vi hentet deres vaniljeis med chokoladestykker. Det var helt klart aftenens største skuffelse. Det var det på baggrund af der ingen vaniljesmag var i isen og de chokoladestykker som var i isen havde mest en anelse af “sukker-kakaopulver”-perler.

Billig vs. dyr

I Chokoladeselskabet forsøger vi at sætte fokus på de gode, friske og “rene” råvarer af høj kvalitet. Vi kom derfor heller ikke uden om, at tage en snak om hvad man får for sine penge.
Friske råvare af en hvis kvalitet koster mere og kombineret med håndværket som der ligges bag god is, så får 1 liter hurtigt et prisskilt på ca. 115 kr. når den er frisk lavet.

Vi kom til smagningen frem til at is fra fryseren nede i supermarkedet bestemt kan fås i mange kvaliteter, men at prisen slet ikke indikere at isen er det niveau bedre.
Prisniveauet for is hentet i ishuse hvor der produceres is til den enkelte dag er generelt dobbelt så dyr som den vi køber i supermarkedet. Men sikke en forskel der også kunne smages og føles i ganen!

Der har fra ishusenes side været virkelig stort ønske om at levere god is til vores smagning og flere ville helst gerne have kunne præssenteret deres is selv. Det drive og passion synes også at være kommet igennem og der blev kræset for os.
De skuffelser som vi hørte i løbet af aftenen, handlede mest om den is vi køber i supermarkedet. Irma’s til 65 kr/liter – “De kan simpelthen ikke være det bekendt” sagde en af vores gæster.

 

Til slut på denne opsummering vil vi sige stort tak for en hyggelig aften og på gensyn.

Carsten Mesnikow Johansen

 

Leave a Reply