Søndag den 20. September mødtes chokolade entusiaster til en hyggelig dag i køkkenet.
Formålet med dagen var at smage betydning af chokolade i forskellige kageopskrifter. Ville det være muligt at smage forskel på hvilken chokolade vi bruger?
Vi bagte:
- Gateau Marcel
- Mazarinkage m. chokolade stykker
- Bananmuffins med chokolade stykker
- Brownie
- De perfekte Chokolade muffins
Chokolader der blev brugt:
- Valrhona – Manjari og Caraibe
- Amadei 70%
- Marabou Premium 70%
Konklusionen for dagen,
Den kage hvor chokoladen er størst betydning og fremtræden, var for Gateau Marcel.
En kage som består både af bagt dej og en chokoladecreme på toppen.
Her vandt Amadei chokolade på smagen, fordi den var ikke super sød, men havde en fantastisk smag af chokolade og ikke bare sukker.
Den valgte Valrhona trængte for meget igennem med bitterhed.
Marabou gjorde kagen meget sød og tendens til kvalmt.
Mazarinkagen og bananmuffins havde fælles resultat. Chokoladen trængte ikke meget igennem, der var andre råvarer som havde mere overdøvende smag.
Brownien blev bagt med hasselnødder i. Chokoladen trådte igennem og her blev det en smagssag for hvad man foretrak af nuancer.
De Perfekte Chokolade Muffins måtte vi jo prøve! Baseret på 4 chokolader fra Valrhona blandet i en muffin – men også med kakaopulver. Kakao neutraliserede chokoladen, desværre. På trods af der blev lavet en dej med Valrhona og en med Amadei – Så smagte de meget ens.
Tak for en hyggelig dag!