Værd at vide_cover

Chokoladeviden

Lyst til at lære mere om kvalitetschokolade? Selskabet afholder kurser, smagninger og andre arrangementer året rundt. Selskabet udgiver også Chocolatier, et nyhedsbrev med fokus på alt inden for chokoladens verden. 

Chokofestival2013_forside2

Chokoladefestivalen

Chokoladefestivalen er Danmarks største begivenhed for chokoladeelskere, en hyldest til god chokolade med masser af udstillere, foredrag, demokøkken og meget mere. I 2020 afholdes festivalen den 29. februar og den 1. marts i Tap1. (OBS: Festivalen er afviklet)

Chokohjertet

Bliv medlem

Elsker du chokolade og vil du gerne have flere gode chokoladeoplevelser ind i dit liv? Så bliv medlem af Chokoladeselskabet. Du får adgang til smagninger, kurser, den årlige Chokoladefestival – og du modtager Chocolatier, Chokoladeselskabets eget nyhedsbrev.

Nyheder

Julehygge

Chokoladelækkerier til jul

October 27, 2020

Skal du bage med chokolade, trylle med konfekt og fremstille fyldte chokolader til jul? Her på siden kan du finde en opskriftsamling fyldt med opskrifter på lækkerier, som du kan bage til julen. Du finder både opskrifter med de klassiske smage som marcipan, nougat, kirsebær og appelsin, men også en opskrift med lakrids. Samtidig får …

PACARI CHOCOLATE: Vegan sweet potato brownies

February 29, 2020

På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet. Opskrift af   Katherine …

Generalforsamling okt II

Referat: Generalforsamling for Chokoladeselskabet okt. 2019

October 20, 2019

Dagsorden 7. oktober 2019 1. Valg af dirigent Camilla Holm er valgt. 2. Bestyrelsen aflægger beretning Thomas tager ordet.Festival 2019: 5.500 gæster. Lidt færre end året før. 38 udstillere. Underskud på 90.000 kr. grundet køb af demokøkken til demo. Beløbet er afskrevet i indeværende år.Festival 2020: Afholdes i TAP1 den 29. februar og 1. marts. …

Sirup: appelsin-vanilje og rosmarin

April 6, 2019

  Appelsin-vanilje sirup Ingredienser: 200g rørsukker 3 dl friskpresset appelsinjuice ½ vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud) Fremgangsmåde: Kom sukker i gryden sammen med juicen og vanillestangen. Reducér lagen til ca. det halve. Tag vaniljstangen op og afkøl den. ————————————————————— Rosmarin sirup Ingredienser: 2 dl god æblejuice 200g rørsukker Ca. 1-2 rosmarinkviste (skyllet …

Rå-marineret ananas

April 6, 2019

Ingredienser: 1 ananas 100g sukker 100g vand 1 passionsfrugt – eller anden smagsgiver som for eksempel limesaft, chili, vanilje, citrongræs eller stjerneanis Fremgangsmåde: Skræl ananasen og skær den i fine små tern eller 2 større stykker pr. person. Kog vand, sukker og passionsfrugt sammen. Tilsæt krydderi og hæld den varme lage over ananasen. Den sættes …

Kokoskiks

April 6, 2019

  Ingredienser: 75 g sukker 75 g kokos 75 g smør 75 g glykose Fremgangsmåde: Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne. Rul dejen til kugler af ca. 10 g. Stil kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag 4 stk. af gangen da de flyder ret meget ud. Bag kiksene i ovnen ved 160 grader …