By Redaktionen

Ordinær generalforsamling 2024.11.07

Der afholdes ordinær generalforsamling i Chokoladeselskabet i henhold til vedtægternes §7:
Torsdag d. 7. november 2024 kl. 18:00
i Folkets Madhus, Raffinaderivej 20E, Københavns S
Vedtægterne kan findes her:
Ifølge vedtægternes §7, stk. 2, skal den ordinære generalforsamling afholdes inden udgangen af kontingentårets anden måned. Generalforsamlingen skulle dermed have været afholdt senest 2024.10.31, men af praktiske årsager, har det ikke været muligt at finde en dato tidligere end ovennævnte. Bestyrelsen håber på medlemmernes forståelse.
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsen aflægger beretning
3. Godkendelse af regnskab og fastsættelse af kontingent
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant samt valg af revisor
5. Indkomne forslag
6. Eventuelt
Ad pkt. 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer: Bestyrelsesmedlemmer vælges for to år ad gangen. Følgende bestyrelsesmedlemmer er på valg:
  • Lilly Krogsgaard (modtager genvalg)
  • Knud Henrik Strømming (modtager genvalg)
Følgende bestyrelsesmedlemmer er ikke på valg:
  • Lotte Brøns
Bestyrelsen håber og opfordrer meget kraftigt til, at nye kandidater melder sig, og meget gerne inden generalforsamlingen.
Ad pkt 5. Indkomne forslag: Opmærksomheden henledes på, at forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før, dvs. senest torsdag d. 24. oktober 2024, jvf. vedtægternes §8, stk. 2.
Deltagelse i generalforsamlingen kræver ikke tilmelding.
Forud for generalforsamlingen, kl. 17:00-18:00, vil der være mulighed for at købe sig et måltid mad fra Folkets Madhus. Dette bestilles direkte her: https://butcheria.dk/products/langbordsmiddag-7-november
Efter generalforsamlingen vil der være et arrangement med såkaldt pairing af udvalgte chokolader og rødvine. Yderligere information herom og tilmeldingslink senere.
Find placeringen her:
Moviabus 37 kører næsten lige til døren; stå af på Kløvermarksvej ved Raffinaderivej. Find din rejseplan her:
Bestyrelsen

Nordic Craft Chocolate Festival 2024

… eller Nordic Bean

Sæt straks kryds i kalenderen ved weekenden 23-25/8. Denne weekend afholdes der chokoladefestival i København, men en anderledes festival end dem, som Chokoladeselskabet har afholdt gennem en årrække.

Chokoladefestivalen er en del af det større arrangement Copenhagen Cooking og med et skarpt fokus på håndværkschokolade. Det er således de egentlige chokolademagere, som fremstiller chokolade af kakaobønner, der er at finde på festivalen. Chokoladefestivalen lanceres under navnet “Nordic Craft Chocolate Festival” og er en videreførelse af en tilsvarende chokoladefestival, der blev afholdt i Bergen i Norge sidste år. Mens Copenhagen Cooking har aktiviteter hele ugen, så er chokoladefestivalen åben disse dage:
Fredag d. 23/8 kl. 12-19
Lørdag d. 24/8 kl. 10-18
Søndag d. 25/8 kl. 10-15

Det foregår på Flæsketorvet i Kødbyen i København. Der er ingen tilmelding og entré er gratis. Du kan læse mere her:
https://www.copenhagencooking.dk/events-2024/nordic-craft-chocolate-festival/nordic-craft-chocolate-festival-2024/

Hvis du kan afse nogle timer til at være behjælpelig som frivillig til chokoladefestivalen, vil din assistance være velkommen. Send en mail til formand@chokoladeselskabet.dk med angivelse af tidspunkt, hvor du kan være behjælpelig.

Temper Chokolade

Temper Chokolade: Valnøddesnaps

 

Temper Chokolade laver håndlavet chokolade, flødeboller og gelato med lokale ingredienser og Friis-Holm chokolade. Valnøddesnaps er en af deres signatur chokolader som har været med fra starten siden 2015.

 

Ingredienser:

  • Fløde, 38% 160 gram
  • Rørsummer 120 gram
  • Sommer honning 12 gram
  • Smør, rum temperatur 75 gram
  • Indio Rojo 70% 200 gram
  • Valnøddesnaps 48 gram


Fremgangsmåde:

Bring sukker og fløde i kog. Tag det af varmen og tilføj honningen, mix det med chokoladen. Tilføj smøren og til sidst valnøddesnapsen.

Holdbarhed: 2 uger

Chokofestival2013_dm

Den fysiske Chokoladefestival for 2021 er aflyst.

Grundet situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 har Chokoladeselskabet besluttet ikke at afholde den årlige fysiske Chokoladefestival i starten af 2021.

Vi tager et stort ansvar for at udvise samfundssind, og som situationen er på nuværende tidspunkt med coronavirus/COVID-19, ser vi det ikke ansvarligt at afholde Chokoladefestivalen 2021 fysisk i starten af året, som vi plejer. Vi forventer og arbejder hen imod at kunne afholde en fysisk Chokoladefestival igen i starten af 2022.

Festivaludvalget arbejder dog i øjeblikket på at undersøge mulighederne for at afholde et digitalt alternativ til Chokoladefestivalen i 2021. Nærmere information vil komme senere.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

PACARI CHOCOLATE: Vegan sweet potato brownies

På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet.

Opskrift af  

Katherine Tobar, Ecuador

Michillin kok Jonathan Guardia, Peru

 

Ingredienser:

2 store søde kartofler, skrællede og skåret i små terninger

12 dadler uden sten

100 g mandler

100 g havremel

2 spsk. kokosolie, smeltet

6 spsk. kakaopulver

6 spsk. ahornsirup

2 spsk. Plantebaseret smør, valgfri

Vand fra 1 x 400 g kikærter

1 tsk. bagepulver

En håndfuld mørk chokolade chips @pacaridanmark

Knivspids havsalt

 

Fremgangsmåde:

  1.     Varm ovnen til 180c, ventilatorindstilling.
  2.     Tilsæt søde kartoflerne i en gryde med kogende vand i 15-30 minutter, indtil de bliver virkelig bløde (hvor lang tid afhænger af størrelsen )
  3.     Mens de søde kartofler koges, blandes  havren i en foodprocessor, indtil de danner et mel.
  4.     Når de søde kartofler er bløde tilføj dem foodprocessoren sammen med dadlerne. Blend indtil de er glatte.
  5.     Tilsæt nu de resterende ingredienser (undtagen chokoladen) og bland den, indtil den er glat. Når det er blandet, omrøres chokolade chipsene.
  6.     Hæld blandingen i en foret bagefad og kog i 45-50 minutter
  7.     Lad den afkøle i mindst 10 minutter – dette er virkelig vigtigt, så det hænger sammen.
Generalforsamling okt II

Referat: Generalforsamling for Chokoladeselskabet okt. 2019

Dagsorden 7. oktober 2019

1. Valg af dirigent

  • Camilla Holm er valgt.

2. Bestyrelsen aflægger beretning

  • Thomas tager ordet.Festival 2019:
    5.500 gæster. Lidt færre end året før. 38 udstillere.
    Underskud på 90.000 kr. grundet køb af demokøkken til demo.
    Beløbet er afskrevet i indeværende år.Festival 2020:
    Afholdes i TAP1 den 29. februar og 1. marts.
    13 tilmeldte udstillere pt.
    Nyt tiltag bliver måske DM i chokolade med Callebaut, som evt. skal foregå i den lille hal (lørdag).
    Nyt tiltag bliver måske konditorkonkurrence med Lækkerier (søndag).Arrangementer:
    Der har været 4 i år.
    Nyt arrangementsudvalg ønskes.Tiltag i sæson 2019-2020:
    Kommunikation – herunder Instagram, Facebook og nyhedsbrev
    Styrkelse af bestyrelsen med:
    – arrangementsudvalg
    – kommunikationsudvalg: presseudvalg + redaktion
    – definerede opgaver

3. Godkendelse af regnskab og fastsættelse af kontingent

  • Mia tager ordet.Antal medlemmer er nogenlunde det samme som sidste år.
    Udgifterne er højere i år end indtægterne. Dette skyldes primært køb af demokøkkener. Vi kunne have valgt at afskriver lidt hvert år, men vi har valgt at afskrive det hele nu.
    Derudover har der været ekstra udgifter i forbindelse med skift af lager. Vi har haft to lagre i en overgangsperiode.
    Ekstra udgifter til udvalgsdag.
    Egenkapitalen er faldet grundet underskuddet i år.
    Vi har økonomi til at afholde en ny festival i år. Ikke grund til bekymring i forhold til det.
  • Camilla erklærer regnskabet godkendt.
  • Kontingent fastholdes. Ingen indsigelser.
  • Der bliver spurgt fra Sus, om vi laver budgetter.
    Det gør vi som udgangspunkt ikke svarer Thomas og uddyber, at Chokoladefesival har sit eget budget, der skal gå i nul. Indkomne kontingenter går som udgangspunkt til arrangementer, mens virksomhedskontingenter går til drift af bestyrelsen.

4. Valg af bestyrelsesmedlemmer

  • Mia Mikkelsen (modtager genvalg)
  • Sanne Graffe (modtager genvalg)
  • Britt Montesinos (modtager genvalg)
  • Dorte Rasmussen – ny (ikke tilstede men har fremsendt introduktion)
  • Marianne Skjoldborg – ny
  • Generalforsamlingen skal vælge 4 til bestyrelsen. Der bliver stillet spørgsmålstegn ved, om ikke alle 5 kan blive valgt ind. Thomas giver til kende, at da der er 5 stk. kan den sidste kandidat indgå som suppleant, så der ikke går kræfter til spilde.
  • Der blev stemt og resultatet blev, at alle bliver valgt med Sanne som suppleant.

5. Valg af revisor

  • Mette og Jan er genvalgt.

6. Indkomne forslag

  • Ingen indkomne forslag.

7. Eventuelt

  • 6.000 kr. på rejser bedes uddybet. Thomas uddyber, at Lotte, Camilla og Thomas var i Stockholm til bage og chokoladefestival. Der var her meget brød, lakrids og pladechokolade men ikke så meget fyldt chokolade. Der var ikke meget bagning med chokolade, men mest bagværk som kanelsnurrer og lignende. Chokoladefestivalen i Sverige er kommerciel, så de skal tjene penge. Der er ikke en forening bag festivalen i Sverige, der driver den.
  • Camilla tager ordet og nævner, at det der bliver opnået ved at være af sted er, at få nye ideer til vores Chokoladefestival i Danmark. Turen til London i 2017 var god og gav ideer til børneworkshop, som vi med stor succes har haft i 2018 og 2019, mens turen til Stockholm gav input til de nye demokøkkener. I år går turen til Salon Du Chocolat, som afholdes i slutningen af oktober i Paris.
  • Thomas tilføjer, at vi fik talt med nye udstillere til Stockholm bagefestival.
    Derudover tilføjer Thomas, at beløbet til rejser også er så højt, da der er blevet købt flybilletter og hotel til Chokoladefestival i Paris. Her håber man, at lokke nogle franskmænd til Chokoladefestivalen i København.
  • Der kommer et spørgsmål til regnskabet omkring, hvorvidt indkøb af køkken ligger under festivalen. Her tilkendegiver Mia, at beløbet er indeholdt i festivalen.
  • Der kommer en tilkendegivelse fra et medlem. Hun har forslag til events og arrangementer og har forsøgt at kontakte Chokoladeselskabet i forhold til det, men ikke fået svar. Hun kender personligt ham, der blev nr. 2 i Bagedysten sidste år (Jesper Hemmingsen), som gerne vil være med.
  • Camilla runder af og nævner, at den nye bestyrelse skal konstitueres efter generalforsamlingen.

Tak for god ro og orden.

Sirup: appelsin-vanilje og rosmarin

 

Appelsin-vanilje sirup

Ingredienser:

200g rørsukker
3 dl friskpresset appelsinjuice
½ vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud)

Fremgangsmåde:

  • Kom sukker i gryden sammen med juicen og vanillestangen.
  • Reducér lagen til ca. det halve.
  • Tag vaniljstangen op og afkøl den.

—————————————————————

Rosmarin sirup

Ingredienser:

2 dl god æblejuice
200g rørsukker
Ca. 1-2 rosmarinkviste (skyllet grundigt under koldt vand)
1-2 limefrugter

Fremgangsmåde:

  • Kom juicen i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog.
  • Pluk rosmarinbladene og hak dem fint.
  • Kog stilken med i lagen.
  • Kog lagen ned til den har en sirupsagtig konsistens.
  • Smag den til med limesaften og drys den finthakkede rosmarin i.
  • Kog den kort op og afkøl den.

God fornøjelse!

Rå-marineret ananas


Ingredienser:

1 ananas
100g sukker
100g vand
1 passionsfrugt
– eller anden smagsgiver som for eksempel limesaft, chili, vanilje, citrongræs eller stjerneanis

Fremgangsmåde:

  • Skræl ananasen og skær den i fine små tern eller 2 større stykker pr. person.
  • Kog vand, sukker og passionsfrugt sammen.
  • Tilsæt krydderi og hæld den varme lage over ananasen.
  • Den sættes på køl i tæt beholder til den skal serveres.

God fornøjelse!