By Redaktionen

Lær at lave fyldte chokolader

Tirsdag d. 24. juni 2025 afholder Chokoladeselskabet et kursus i støbning af chokoladeskaller, fremstilling af fyld og samling af skallerne til de endelige, fyldte chokolader.

Program: 

1. Chokoladeteori og demonstration i støbning af forme.

2. En kort masterclass i fyld med info om principperne.

3. Deltagerne fremstiller forme og fyld i grupper (ca. tremandshold).

4. Til slut samles det hele og deles ud, så alle får et repræsentativt udvalg med hjem. Du kan regne med at få ca. 15 fyldte chokolader på tilsammen 200 g med hjem.

Deltagerne får også en opskriftsbog med tips til hjemmekøkkenet. Under kurset stilles der chokoladefarvede forklæder til rådighed.

Arrangementet ledes af Jørgen Gornitzka fra Chokoman og varer ca. tre timer. Der vil være kaffe/te/vand og en bid brød undervejs.

Tilmeldingsfristen er tirsdag d. 17. juni kl. 17.00.

Tilmelding via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/66wfrul1pp

 

 

Ordinær generalforsamling 2024.11.07

Der afholdes ordinær generalforsamling i Chokoladeselskabet i henhold til vedtægternes §7:
Torsdag d. 7. november 2024 kl. 18:00
i Folkets Madhus, Raffinaderivej 20E, Københavns S
Vedtægterne kan findes her:
Ifølge vedtægternes §7, stk. 2, skal den ordinære generalforsamling afholdes inden udgangen af kontingentårets anden måned. Generalforsamlingen skulle dermed have været afholdt senest 2024.10.31, men af praktiske årsager, har det ikke været muligt at finde en dato tidligere end ovennævnte. Bestyrelsen håber på medlemmernes forståelse.
Dagsorden ifølge vedtægterne:
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsen aflægger beretning
3. Godkendelse af regnskab og fastsættelse af kontingent
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant samt valg af revisor
5. Indkomne forslag
6. Eventuelt
Ad pkt. 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer: Bestyrelsesmedlemmer vælges for to år ad gangen. Følgende bestyrelsesmedlemmer er på valg:
  • Lilly Krogsgaard (modtager genvalg)
  • Knud Henrik Strømming (modtager genvalg)
Følgende bestyrelsesmedlemmer er ikke på valg:
  • Lotte Brøns
Bestyrelsen håber og opfordrer meget kraftigt til, at nye kandidater melder sig, og meget gerne inden generalforsamlingen.
Ad pkt 5. Indkomne forslag: Opmærksomheden henledes på, at forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før, dvs. senest torsdag d. 24. oktober 2024, jvf. vedtægternes §8, stk. 2.
Deltagelse i generalforsamlingen kræver ikke tilmelding.
Forud for generalforsamlingen, kl. 17:00-18:00, vil der være mulighed for at købe sig et måltid mad fra Folkets Madhus. Dette bestilles direkte her: https://butcheria.dk/products/langbordsmiddag-7-november
Efter generalforsamlingen vil der være et arrangement med såkaldt pairing af udvalgte chokolader og rødvine. Yderligere information herom og tilmeldingslink senere.
Find placeringen her:
Moviabus 37 kører næsten lige til døren; stå af på Kløvermarksvej ved Raffinaderivej. Find din rejseplan her:
Bestyrelsen

Nordic Craft Chocolate Festival 2024

… eller Nordic Bean

Sæt straks kryds i kalenderen ved weekenden 23-25/8. Denne weekend afholdes der chokoladefestival i København, men en anderledes festival end dem, som Chokoladeselskabet har afholdt gennem en årrække.

Chokoladefestivalen er en del af det større arrangement Copenhagen Cooking og med et skarpt fokus på håndværkschokolade. Det er således de egentlige chokolademagere, som fremstiller chokolade af kakaobønner, der er at finde på festivalen. Chokoladefestivalen lanceres under navnet “Nordic Craft Chocolate Festival” og er en videreførelse af en tilsvarende chokoladefestival, der blev afholdt i Bergen i Norge sidste år. Mens Copenhagen Cooking har aktiviteter hele ugen, så er chokoladefestivalen åben disse dage:
Fredag d. 23/8 kl. 12-19
Lørdag d. 24/8 kl. 10-18
Søndag d. 25/8 kl. 10-15

Det foregår på Flæsketorvet i Kødbyen i København. Der er ingen tilmelding og entré er gratis. Du kan læse mere her:
https://www.copenhagencooking.dk/events-2024/nordic-craft-chocolate-festival/nordic-craft-chocolate-festival-2024/

Hvis du kan afse nogle timer til at være behjælpelig som frivillig til chokoladefestivalen, vil din assistance være velkommen. Send en mail til formand@chokoladeselskabet.dk med angivelse af tidspunkt, hvor du kan være behjælpelig.

Temper Chokolade

Temper Chokolade: Valnøddesnaps

 

Temper Chokolade laver håndlavet chokolade, flødeboller og gelato med lokale ingredienser og Friis-Holm chokolade. Valnøddesnaps er en af deres signatur chokolader som har været med fra starten siden 2015.

 

Ingredienser:

  • Fløde, 38% 160 gram
  • Rørsummer 120 gram
  • Sommer honning 12 gram
  • Smør, rum temperatur 75 gram
  • Indio Rojo 70% 200 gram
  • Valnøddesnaps 48 gram


Fremgangsmåde:

Bring sukker og fløde i kog. Tag det af varmen og tilføj honningen, mix det med chokoladen. Tilføj smøren og til sidst valnøddesnapsen.

Holdbarhed: 2 uger

Chokofestival2013_dm

Den fysiske Chokoladefestival for 2021 er aflyst.

Grundet situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 har Chokoladeselskabet besluttet ikke at afholde den årlige fysiske Chokoladefestival i starten af 2021.

Vi tager et stort ansvar for at udvise samfundssind, og som situationen er på nuværende tidspunkt med coronavirus/COVID-19, ser vi det ikke ansvarligt at afholde Chokoladefestivalen 2021 fysisk i starten af året, som vi plejer. Vi forventer og arbejder hen imod at kunne afholde en fysisk Chokoladefestival igen i starten af 2022.

Festivaludvalget arbejder dog i øjeblikket på at undersøge mulighederne for at afholde et digitalt alternativ til Chokoladefestivalen i 2021. Nærmere information vil komme senere.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

PACARI CHOCOLATE: Vegan sweet potato brownies

På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet.

Opskrift af  

Katherine Tobar, Ecuador

Michillin kok Jonathan Guardia, Peru

 

Ingredienser:

2 store søde kartofler, skrællede og skåret i små terninger

12 dadler uden sten

100 g mandler

100 g havremel

2 spsk. kokosolie, smeltet

6 spsk. kakaopulver

6 spsk. ahornsirup

2 spsk. Plantebaseret smør, valgfri

Vand fra 1 x 400 g kikærter

1 tsk. bagepulver

En håndfuld mørk chokolade chips @pacaridanmark

Knivspids havsalt

 

Fremgangsmåde:

  1.     Varm ovnen til 180c, ventilatorindstilling.
  2.     Tilsæt søde kartoflerne i en gryde med kogende vand i 15-30 minutter, indtil de bliver virkelig bløde (hvor lang tid afhænger af størrelsen )
  3.     Mens de søde kartofler koges, blandes  havren i en foodprocessor, indtil de danner et mel.
  4.     Når de søde kartofler er bløde tilføj dem foodprocessoren sammen med dadlerne. Blend indtil de er glatte.
  5.     Tilsæt nu de resterende ingredienser (undtagen chokoladen) og bland den, indtil den er glat. Når det er blandet, omrøres chokolade chipsene.
  6.     Hæld blandingen i en foret bagefad og kog i 45-50 minutter
  7.     Lad den afkøle i mindst 10 minutter – dette er virkelig vigtigt, så det hænger sammen.