- Lilly Krogsgaard (modtager genvalg)
- Knud Henrik Strømming (modtager genvalg)
- Lotte Brøns
Chokoladeselskabet afholder Sensorisk Chokoladesmagning torsdag d. 3. oktober. Ved denne chokoladesmagning trænes teknikker til at få det optimale udbytte af en chokoladesmagning. Og for at kunne øve os, skal vi selvfølgelig smage en masse forskellige slags chokolade. 😋
Læs mere her: Sensorisk Chokoladesmagning
… eller Nordic Bean
Sæt straks kryds i kalenderen ved weekenden 23-25/8. Denne weekend afholdes der chokoladefestival i København, men en anderledes festival end dem, som Chokoladeselskabet har afholdt gennem en årrække.
Chokoladefestivalen er en del af det større arrangement Copenhagen Cooking og med et skarpt fokus på håndværkschokolade. Det er således de egentlige chokolademagere, som fremstiller chokolade af kakaobønner, der er at finde på festivalen. Chokoladefestivalen lanceres under navnet “Nordic Craft Chocolate Festival” og er en videreførelse af en tilsvarende chokoladefestival, der blev afholdt i Bergen i Norge sidste år. Mens Copenhagen Cooking har aktiviteter hele ugen, så er chokoladefestivalen åben disse dage:
Fredag d. 23/8 kl. 12-19
Lørdag d. 24/8 kl. 10-18
Søndag d. 25/8 kl. 10-15
Det foregår på Flæsketorvet i Kødbyen i København. Der er ingen tilmelding og entré er gratis. Du kan læse mere her:
https://www.copenhagencooking.dk/events-2024/nordic-craft-chocolate-festival/nordic-craft-chocolate-festival-2024/
Hvis du kan afse nogle timer til at være behjælpelig som frivillig til chokoladefestivalen, vil din assistance være velkommen. Send en mail til formand@chokoladeselskabet.dk med angivelse af tidspunkt, hvor du kan være behjælpelig.
Læs alt om chokoladefestivalen, som finder sted 12.-13. marts 2022, her:
http://chokoladeselskabet.dk/wp/?page_id=50 .
Du kan bl.a. se den foreløbige udstillerliste, workshops, hvad der sker i demokøkkenet mm.
Temper Chokolade laver håndlavet chokolade, flødeboller og gelato med lokale ingredienser og Friis-Holm chokolade. Valnøddesnaps er en af deres signatur chokolader som har været med fra starten siden 2015.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Bring sukker og fløde i kog. Tag det af varmen og tilføj honningen, mix det med chokoladen. Tilføj smøren og til sidst valnøddesnapsen.
Holdbarhed: 2 uger
Grundet situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 har Chokoladeselskabet besluttet ikke at afholde den årlige fysiske Chokoladefestival i starten af 2021.
Vi tager et stort ansvar for at udvise samfundssind, og som situationen er på nuværende tidspunkt med coronavirus/COVID-19, ser vi det ikke ansvarligt at afholde Chokoladefestivalen 2021 fysisk i starten af året, som vi plejer. Vi forventer og arbejder hen imod at kunne afholde en fysisk Chokoladefestival igen i starten af 2022.
Festivaludvalget arbejder dog i øjeblikket på at undersøge mulighederne for at afholde et digitalt alternativ til Chokoladefestivalen i 2021. Nærmere information vil komme senere.
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet.
Opskrift af
Katherine Tobar, Ecuador
Michillin kok Jonathan Guardia, Peru
Ingredienser:
2 store søde kartofler, skrællede og skåret i små terninger
12 dadler uden sten
100 g mandler
100 g havremel
2 spsk. kokosolie, smeltet
6 spsk. kakaopulver
6 spsk. ahornsirup
2 spsk. Plantebaseret smør, valgfri
Vand fra 1 x 400 g kikærter
1 tsk. bagepulver
En håndfuld mørk chokolade chips @pacaridanmark
Knivspids havsalt
Fremgangsmåde:
Dagsorden 7. oktober 2019
1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsen aflægger beretning
3. Godkendelse af regnskab og fastsættelse af kontingent
4. Valg af bestyrelsesmedlemmer
5. Valg af revisor
6. Indkomne forslag
7. Eventuelt
Tak for god ro og orden.
Appelsin-vanilje sirup
Ingredienser:
200g rørsukker
3 dl friskpresset appelsinjuice
½ vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud)
Fremgangsmåde:
—————————————————————
Rosmarin sirup
Ingredienser:
2 dl god æblejuice
200g rørsukker
Ca. 1-2 rosmarinkviste (skyllet grundigt under koldt vand)
1-2 limefrugter
Fremgangsmåde:
God fornøjelse!
Ingredienser:
1 ananas
100g sukker
100g vand
1 passionsfrugt
– eller anden smagsgiver som for eksempel limesaft, chili, vanilje, citrongræs eller stjerneanis
Fremgangsmåde:
God fornøjelse!