From Arrangementer

DSC_9101

Fyldte chokolader, afholdt med Mark Hermann

Nørd-kursus med fyldte chokolader!

2 dage var vores medlemmer i køkkenet. Der blev knoklet, grinet og hygget!

Jeg er sikker på at vores medlemmer sov tungt og chokolade-mættet når de kom hjem efter 8 timer i køkkenet.
Dette kursus var præcis hvad vi elsker at levere til vores medlemmer.
Fokus på chokoladen, bruge den på nye måder og nye opskrifter. Eller bare repetere  gamle vaner!

Vores kurser skal dække en stor vifte af medlemmer som alle kommer med hver deres baggrund.
Derfor er det vigtigt for os, at alle kan være med! Også selvom det kaldes nørd-kursus, så byder vi stadig folk på nybegynderniveau med!

For Chokoladeselskabet handler det hver gang om at brede glæden til og viden om chokolade.

Tak til jer medlemmer som var med! Det var en fornøjelse!

Her kommer så en stribe billeder fra de 2 dage i køkkenet.

 

2017-08-05 14.47.22

Tilmelding til efterår/vinter arrangementer er åbent!

Programmet for vores arrangementer efter sommerferien er offentliggjort!

Vores medlemmer har allerede haft muligheden for at få tidlig adgang og sikre sig billetter til de spændende kurser.

Nu er der åbnet op for offentligheden på madbillet.dk så vi kan dele ud af vores glæde og berige andre med mulighederne.

Vi har helt eksklusivt sikret os hjælp og vejledning fra ingen ringere end Mark Hermann på vores kurser!
Mark vil hjælpe os med at komme godt rundt i de forskellige verdener og muligheder der findes med chokoladen.

Vi har startet ud med fyldte chokolader, hvor vi fik nørdet i 2 dage. Det handlede om ganacher, temperatur og smags sammensætning.

Klik under arrangementer og find de kommende!

Vi glæder os til at dele chokoladen og tiden med jer!

dsc_2352

Tilmeld dig forårets arrangementer nu!

Så er forårets arrangementer ved at være på plads. Fra i dag vil det være muligt at tilmelde sig de første fem af forårets arrangementer. Vi skal lave alt fra påskegodter til amerikanske lagkager. Vi får en indføring i isens verden, først ved et besøg hos ismesteren Cathrine Østerberg og siden går vi selv i køkkenet og laver en masse chokoladeis. For første gang prøver vi at lave et chokoladekursus – kun for børn! Vi håber på et talstærkt fremmøde fra den næste generation af chokoladeentusiaster til en hyggelig dag i Karoline Triers Madskole.

Der er et par arrangementer mere i støbeskeen for de kommende måneder. Dem håber vi at kunne annoncere i løbet af de næste par uger.

Se hele kalenderen her.

dsc_2359

Kagepynt med Pernille Morthensen

Søndag den 6. November havde vi inviteret Pernille fra den Store Bagedyst i køkkenet på Nørrebro.

Pernille havde lagt en meget simpelplan for dagen: Pynt en lagkage med så mange tekniker som muligt.
Der var altså lagt grobund for at få prøvet alle de sjove cirkler, pumper og meget mere!

Pernille gik bevægede sig rundt mellem vores medlemmer og vejledte og gav fifs til at få løst de forskellige opgaver.

Der var ingen tvivl om at det havde været en lang dag i køkkenet på Nørrebro da deltagerne gik hjem med smukke kager. Alle var enige om at det havde været timer med massere af sjov og fagligheden var på et højt niveau. Men det gode ved vores kurser er, som en af vores medlemmer sagde “Hernede kan vi fejle og så prøver vi bare igen, det gør man jo ikke når man står derhjemme”.

En stor tak til Pernille på vegne af Chokoladeselskabet og ikke mindst vores medlemmer!

Her er lidt billeder fra dagen

dsc_2352 dsc_2355 dsc_2359 dsc_2362 dsc_2368 dsc_2385 dsc_2389 dsc_2395 dsc_2405 dsc_2421 dsc_2426 dsc_2427 dsc_2442 dsc_2447 dsc_2454 dsc_2455 dsc_2458 dsc_2467 dsc_2478 dsc_2489 dsc_2501 dsc_2504 dsc_2514 dsc_2517

 

fil-03-11-2016-17-06-11

Flødeboller med Frederiksberg Chokolade

Onsdag  aften i  historiske rammer på Frederiksberg Allé, blev vi udfordret på teknik, fingerfærdigheder og tålmodighed.

Louise hos Frederiksberg Chokolade bød velkommen til de hellige lokaler hvor der skabes de kendte smagfulde stykker chokolade.

Stemningen var hyggelig og munter som arbejdet kunne sætte i gang, godt sat af Louises historier fra de tidlige dage af forretningens lange liv. Med en hvis ydmyghed fik vi lov at arbejde i de historiske lokale som i så mange år har skabt sødme og glæde på Frederiksberg.

Der blev piske vanilieskum og senere blev samme skum tilsat frysetørret hindbær for at skabe en frugtskum og lidt variation i vores flødeboller.

Med skum i sprøjteposerne kunme vi sætte gang i produktionen og på skift sættes os til bordet og friste skæbnen, når vores bund med skum skulle vendes i chokoladekaret. Både mørk og hvid chokolade stod tempereret og klar til overtræk.

Skønne, velsmagende og personlige flødeboller blev skab på 1,5 time med smil på alles læber. Louise bistod med fif og hjælp – og det som ikke var perfekt, kunne pyntes med alt slags farver og krymmel.

Aftenen blev rundet af med at pakke vores flødeboller i æsker og tage glæden og flødebollerne med hjem til at dele med familie, venner eller bekendte.

Her er lidt billeder fra en skøn aften.

fil-03-11-2016-17-04-14 fil-03-11-2016-17-04-36 fil-03-11-2016-17-04-54 fil-03-11-2016-17-05-12 fil-03-11-2016-17-05-27 fil-03-11-2016-17-05-44 fil-03-11-2016-17-06-11 fil-03-11-2016-17-06-24 fil-03-11-2016-17-06-40 fil-03-11-2016-17-06-51 fil-03-11-2016-17-07-10 fil-03-11-2016-17-07-27 fil-03-11-2016-17-07-41 fil-03-11-2016-17-07-54

 

DSC_7069

4 Kager 4 Chokolader

Søndag den 20. September mødtes chokolade entusiaster til en hyggelig dag i køkkenet.

Formålet med dagen var at smage betydning af chokolade i forskellige kageopskrifter. Ville det være muligt at smage forskel på hvilken chokolade vi bruger?

Vi bagte:

  • Gateau Marcel
  • Mazarinkage m. chokolade stykker
  • Bananmuffins med chokolade stykker
  • Brownie
  • De perfekte Chokolade muffins

Chokolader der blev brugt:

  • Valrhona – Manjari og Caraibe
  • Amadei 70%
  • Marabou Premium 70%

Konklusionen for dagen,

Den kage hvor chokoladen er størst betydning og fremtræden, var for Gateau Marcel.
En kage som består både af bagt dej og en chokoladecreme på toppen.
Her vandt Amadei chokolade på smagen, fordi den var ikke super sød, men havde en fantastisk smag af chokolade og ikke bare sukker.
Den valgte Valrhona trængte for meget igennem med bitterhed.
Marabou gjorde kagen meget sød og tendens til kvalmt.

Mazarinkagen og bananmuffins havde fælles resultat. Chokoladen trængte ikke meget igennem, der var andre råvarer som havde mere overdøvende smag.

Brownien blev bagt med hasselnødder i. Chokoladen trådte igennem og her blev det en smagssag for hvad man foretrak af nuancer.

De Perfekte Chokolade Muffins måtte vi jo prøve! Baseret på 4 chokolader fra Valrhona blandet i en muffin – men også med kakaopulver. Kakao neutraliserede chokoladen, desværre. På trods af der blev lavet en dej med Valrhona og en med Amadei – Så smagte de meget ens.

Tak for en hyggelig dag!

 

Smagning og hygge

Opsummeret: Is smagninger 2015

På det der må siges at være en perfekt timet dag – Sol hele dagen og lunt i vejret, fik vi arrangeret vores is smagninger 2015.

21 gæster deltog med dejlig entusiasme og stor interesse.
Der blev snakket konsistens, chokoladesmag og vigtigst af alt small-talket hele aftenen! Dejligt!

Vi fra arrangementudvalget havde en dejlig aften efter en hektisk rundtur til 5 is-huse og 4 supermarkeder.
Københavns trafik, byggekaos kombineret med Destortion og andre fester i byen, gav det os jo noget sved på panden for at kunne levere 11 x 3 liter is bare nogenlunde kold.  Så var det jo en ren fryd at skulle servere kølige vare for vores gæster.

Blandt billederne kan der findes en opsummering af de kommentarer der kom i løbet af aftenen. Og der er skrevet priser på de enkelte produkter.

Der var ikke tvivl om aftenens helst store hit.

Leveret fra Bryggen11, Islands Brygge, en chokoladeis baseret på 6% økologisk Jersey hømælk og 67,4% Callebaut chokolade fra Madagascar. Konsistens og den klare gennemgående smag af chokolade fra Madagascar gik op i en højere enhed. Undertegnet er selv stor fan af chokolade fra Madagascar og vores gæster denne aften havde hurtig samme opfattelse af at her var noget godt.

Der var 2 til at udgøre aftenens skuffelse.

IsObar var den ene og Irma helt sikkert den anden.
Vi havde bedt IsObar om at lave en chokoladesorbet og det hittede slet ikke blandt vores gæster. IsObar havde også lavet en chokoladeis med chili som var meget stærk. En smag af chokolade som kort efter forsvandt og så var der kun smagen og fornemmelse af stærk chili.

Fra Irma havde vi hentet deres vaniljeis med chokoladestykker. Det var helt klart aftenens største skuffelse. Det var det på baggrund af der ingen vaniljesmag var i isen og de chokoladestykker som var i isen havde mest en anelse af “sukker-kakaopulver”-perler.

Billig vs. dyr

I Chokoladeselskabet forsøger vi at sætte fokus på de gode, friske og “rene” råvarer af høj kvalitet. Vi kom derfor heller ikke uden om, at tage en snak om hvad man får for sine penge.
Friske råvare af en hvis kvalitet koster mere og kombineret med håndværket som der ligges bag god is, så får 1 liter hurtigt et prisskilt på ca. 115 kr. når den er frisk lavet.

Vi kom til smagningen frem til at is fra fryseren nede i supermarkedet bestemt kan fås i mange kvaliteter, men at prisen slet ikke indikere at isen er det niveau bedre.
Prisniveauet for is hentet i ishuse hvor der produceres is til den enkelte dag er generelt dobbelt så dyr som den vi køber i supermarkedet. Men sikke en forskel der også kunne smages og føles i ganen!

Der har fra ishusenes side været virkelig stort ønske om at levere god is til vores smagning og flere ville helst gerne have kunne præssenteret deres is selv. Det drive og passion synes også at være kommet igennem og der blev kræset for os.
De skuffelser som vi hørte i løbet af aftenen, handlede mest om den is vi køber i supermarkedet. Irma’s til 65 kr/liter – “De kan simpelthen ikke være det bekendt” sagde en af vores gæster.

 

Til slut på denne opsummering vil vi sige stort tak for en hyggelig aften og på gensyn.

Carsten Mesnikow Johansen

 

Cold Organic ice Cream

Issmagning med Chokoladeselskabet

Beskrivelse:

Sommeren er nær og issæsonen er sat i gang! Det store spørgsmål er bare: Hvilken chokoladeis er din favorit?

Chokoladeselskabet inviterer dig til en hyggelig aften i chokoladeisens tegn. Her vil vi kickstarte sommeren, og smage en lang række lækre is, fra bl.a. Summerbird, Hansens, Paradis Is og mange flere.

Så tag din ven, kollega eller partner under armen og sammen går vi på opdagelse i de mange varianter og fortolkninger af chokoladeisen.

Billet:
Som noget nyt er vi begyndt at bruge Madbillet.dk, derfor linker vi herunder videre til køb af billet til arrangementet:

http://madbillet.dk/show/event/issmagning

Hvornår: Torsdag d. 4. Juni fra kl. 19-21.

Hvor: Festlokalet ved Bredahlsvej 9, 2500 Valby.

FullSizeRender

Flere arrangementer på vej med Chokoladeselskabet!

Spændende nyheder for alle os der elsker chokolade!

Vi har fået sat nye kræfter i gang med at skabe arrangementer med fokus på chokolade og vi starter allerede i juni med de første arrangementer! Så hold øje med nyt fra os!

3 frivillige som alle før har været medlemmer har meldt sig til at arrangere mere bagning, flere smagninger og hygge om chokoladen!
Tag godt i mod Carsten Johansen, Mia Elleby og Nicholas Heilmeier når vi ses til de kommende arrangementer!

Inden for kort tid glæder vi os til at invitere jer på de første arrangementer som vi har arbejdet på de sidste par uger.

Hvis I har nogle ideer eller ønsker så vil vi meget gerne læse om dem. Skriv i kommentarfeltet herunder og vi vil tage jeres ønsker med i vores planlægning.

Vi glæder os til at byde på nye oplevelser for vores medlemmer!

Venlig hilsen Chokoladeselskabet’s Arrangement Udvalg

Billetsalget til Chokoladefestivalen er gået i gang

Så er der åbnet for forsalg af billetter til Chokoladefestivalen den 7. og 8. marts 2015 i TAP 1.  Der er penge at spare ved at købe din billet allerede nu, og du kan købe både enkeltbilletter og gruppebilletter (til 4 personer). Alle billetter inkluderer 6 smagspoletter, så du kan smage på nogle af de vidunderlige chokolader, der tilbydes på festivalen. Børn under 6 år kommer gratis ind, dog uden smagspoletter.