Ingredienser:
285g god mørk chokolade 70% + 1,5 blad husblas
Eller
330g chokolade 60% + 2 blade husblas
Eller
340g mælkchokolade 40% + 2,5 blade husblas
Eller
470g hvid chokolade 35% + 5 blade husblas
Derudover
2,5 dl sødmælk
5 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen fint og smelt den i vandbad eller mikroovn
- Sæt husblassen i blød i koldt vand i min. 5 min.
- Varm mælken op
- Tilsæt husblassen til mælken
- Pisk fløden til let skum
- Hæld mælken over chokoladen af 3 omgange. Rør mælken helt ind i chokoladen inden du tilsætter næste omgang mælk
- Mål temperaturen. Den skal være mellem 45-50 °c, hvis du bruger mørk chokolade, mens den skal være mellem 35-45 °c, hvis du bruger mælkechokolade eller hvid chokolade.
- Vend ¼ af fløde i og derefter hurtigt resten
- Kom den i bæger eller i en sprøjtepose til senere
- Sæt på køl i min. 12 timer
God fornøjelse!