Ingredienser:
325g god mørk chokolade 70%
Eller
360g chokolade 60%
Eller
560g mælkechokolade 40%
Eller
500 g hvid chokolade 35% + 2,5 blade husblas
Derudover
2 æggeblommer
25g sukker
130g sødmælk
150g piskefløde
Og
4 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn. Hvis du bruger hvid chokolade læg da husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter
- Pisk æggeblommer og sukker sammen
- Kom sødmælk og 150g piskefløde i en gryde og kog det op
- Hæld mælk over æggene og kom det tilbage i gryden og varm op til 85°c
- Når den er 85°c tages den af varmen, og hvis der skal husblas i tilsættes den
- Hæld massen over chokoladen af 3 omgange. Rør massen helt ind i chokoladen inden du tilsætter næste omgang massen
- Mål temperaturen. Den skal være mellem 45-50 °c ved den mørke chokolade, mens den skal være mellem 35-45°c ved mælkechokolade og hvid chokolade
- Pisk de 4 dl piskefløde til let skum
- Vend ¼ af fløden i og derefter hurtigt resten
- Kom den i bæger eller i en sprøjtepose til senere
God fornøjelse!