Sirup: appelsin-vanilje og rosmarin

 

Appelsin-vanilje sirup

Ingredienser:

200g rørsukker
3 dl friskpresset appelsinjuice
½ vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud)

Fremgangsmåde:

  • Kom sukker i gryden sammen med juicen og vanillestangen.
  • Reducér lagen til ca. det halve.
  • Tag vaniljstangen op og afkøl den.

—————————————————————

Rosmarin sirup

Ingredienser:

2 dl god æblejuice
200g rørsukker
Ca. 1-2 rosmarinkviste (skyllet grundigt under koldt vand)
1-2 limefrugter

Fremgangsmåde:

  • Kom juicen i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog.
  • Pluk rosmarinbladene og hak dem fint.
  • Kog stilken med i lagen.
  • Kog lagen ned til den har en sirupsagtig konsistens.
  • Smag den til med limesaften og drys den finthakkede rosmarin i.
  • Kog den kort op og afkøl den.

God fornøjelse!

Leave a Reply