På dagens Chokoladefestival lørdag d. 29. februar stod Katherine fra Pacari i demokøkkenet. Hun viste, hvordan man laver ‘Vegan sweet potato brownies’. Vi har været så heldige at få opskriften, så vi kan dele den med alle dem, der deltog til arrangementet og alle andre, der har lyst til gå i køkkenet.
Opskrift af
Katherine Tobar, Ecuador
Michillin kok Jonathan Guardia, Peru
Ingredienser:
2 store søde kartofler, skrællede og skåret i små terninger
12 dadler uden sten
100 g mandler
100 g havremel
2 spsk. kokosolie, smeltet
6 spsk. kakaopulver
6 spsk. ahornsirup
2 spsk. Plantebaseret smør, valgfri
Vand fra 1 x 400 g kikærter
1 tsk. bagepulver
En håndfuld mørk chokolade chips @pacaridanmark
Knivspids havsalt
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen til 180c, ventilatorindstilling.
- Tilsæt søde kartoflerne i en gryde med kogende vand i 15-30 minutter, indtil de bliver virkelig bløde (hvor lang tid afhænger af størrelsen )
- Mens de søde kartofler koges, blandes havren i en foodprocessor, indtil de danner et mel.
- Når de søde kartofler er bløde tilføj dem foodprocessoren sammen med dadlerne. Blend indtil de er glatte.
- Tilsæt nu de resterende ingredienser (undtagen chokoladen) og bland den, indtil den er glat. Når det er blandet, omrøres chokolade chipsene.
- Hæld blandingen i en foret bagefad og kog i 45-50 minutter
- Lad den afkøle i mindst 10 minutter – dette er virkelig vigtigt, så det hænger sammen.